SagaGames

Sci-Fi! Old School Gaming

Rymden är gränslös, främmande och farlig – men den är vårt enda hopp. Under ett sekel var mänskligheten slavar under zakharr, ett krigarfolk från ett okänt rymdimperium. Jorden blev deras gruva och vapenfabrik, exploaterad utan hänsyn. Så en dag kom en dödlig farsot, ett artspecifikt biovapen från stjärnorna och våra slavdrivare dog till sista person.

Där fick vår Nya Era sin början, men med den återvunna friheten följde en bitter insikt: Tellus är döende. Om tusen år kan människor inte längre överleva här. Så vi måste nu använda zakharrs kvarlämnade rymdteknik för att söka nya hem runt andra solar. Annars går vår art under.

Men vi är inte ensamma i zakharrimperiets ruiner utan måste tävla med andra före detta slavfolk om livsutrymmet. Överallt har zakharr lämnat förödelse efter sig. Och vem vet, kanske de fortfarande finns kvar därute i mörkret, ruvande på hämnd.

Sci-Fi! är ett fartfyllt science fiction-rollspel med samma enkla spelsystem som i Fantasy!. Spelarna blir utforskare, diplomater, spioner, handelsmän, rymdskeppspiloter och vetenskapsmän i ett krigshärjat kosmos. Färgstarka världar, märkliga aliens, diplomati och krig, faror och mysterier – ingen vet vad som väntar bland stjärnorna. Författare som Asimov, Clarke och Heinlein är några bland förebilderna.

Bonuskampanj: Det är mellankrigstid. Äventyrarna kraschlandar på det exotiska Mars som fanns förr i tiden, med marsianer, öknar, ruinstäder, odjur och mysterier. Hur ska de komma tillbaks till jorden?